Beethoven’ı Anlatmak
Bosfor Turizm ana sponsorluğunda gerçekleşen 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, bir ilke daha imza attı… Antik Taş Ocağı’nda BAU Conservatory etkinlik sponsorluğu ile, izleyiciyle buluşan teatral konser “Beethoven’ı Anlatmak”, klasik müziğe yeni bir boyut kattı…
Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar eğitmenlerinin, bir ilk olarak kabul gören teatral konseri “Beethoven’ı Anlatmak”, 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sahnesinde klasik müzikseverlerle buluştu…
Bu projede dünya üzerindeki en büyük bestecilerden Ludwig van Beethoven’ın eserleri, onun hayatındaki dönüm noktalarını anlatan sahnelerle bütünleşti. Yaklaşık bir saat süren, bu orijinal performansta iki keman ve piyano sonatı, üç kısa tiyatro sahnesiyle bir araya geldi…
Beethoven’ın başyapıtlarına ilham olan anlar ve anılar izleyici ile buluştu
195 yıl önce hayata gözlerini yuman büyük deha Ludvig van Beethoven, ardında yalnızca unutulmaz eserler değil aynı zamanda yaratıcı zihinlere emsal olacak dramatik bir hayat hikâyesi bıraktı. O hikâyenin dönüm anlarının canlandırıldığı bu konserde, Beethoven’ın notalarının bambaşka ayrıntıları keşfediliyor.
Beethoven’ın eserleri, kemanda Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar Müdürü Dr. Erman Türkili ve piyanoda Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hyun Sook Tekin tarafından yorumlanırken, Beethoven’ın hayatından kısa sahneler, Adnan Ata Yiğit tarafından canlandırıldı. Doç. Dr. Elif Baş İyibozkurt’un kaleme alıp yönettiği performans, klasik müzik dinletilerine yeni bir boyut katarak Bodrumlu sanatseverlerin büyük beğenisiyle karşılandı.
BAU’dan sanata ve sanatçıya destek
Konser sonrasında Festival Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay, “Çok farklı bir konsept ve festivalimizde bir ilk, teatrel bir müzik akşamı yaşadık” diyerek teşekkür etti ve BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’i ve BAU Konservatuvar Direktörü Aslıhan Umar’ı sahneye davet etti. Başkan Yücel, “Her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi olarak, 20. yılında Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ni desteklemek istiyoruz” dedi. Konserde yer alan sanatçıları ve festivalde emeği geçenleri tebrik ederek, “Harika şeyler yapıyorsunuz” şeklinde konuştu. Bu esnada sahneye gelen Türk halk müziği sanatçısı Ümit Tokcan da, “Hekimoğlu” adlı türküyü seslendirdi.
Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:
19.08 Cuma – Ophelie Gaillard (Fransa) – Viyolonsel & Atakan Sarı – Piyano, TAŞTA- Antik Taş Ocağı
20.08 Cumartesi – GFA Kumda Çello, KUMDA – Festival Merkezi
22.08 Pazartesi – Tabanları Yağlamak – Zeus ve Bilge Zeytin Ağacının Hikâyesi, Çocuk Oyunu, SUDA – Festival Merkezi
27.08 Cumartesi – Şatonun Altında (Tiyatro Oyunu), TAŞTA – Antik Taş Ocağı
28.08 Pazar – Bir Çekirgenin Rüyası – Sirk performansı (Hollanda), SUDA – Festival Merkezi
29.08 Pazartesi – Uriel Herman (İsrail) – Caz piyano, SUDA – Festival Merkezi
30.08 Salı – Nout (Fransa) – Jazz Trio, SUDA – Festival Merkezi
31.08 Çarşamba – Mehmet Ali Şimayli “Portrait and a Dream”, SUDA – Festival Merkezi
02.09 Cuma – Zozo (AFOM, MACADAM MAMBO), Lakuti (Ostgut Ton, Berlin) – DJ Performansları, SUDA – Festival Merkezi
06.09 Salı – Love Jazz Quartet, SUDA – Festival Merkezi
08.09 Perşembe – Çocuklar için Masalların Masalı, SUDA – Festival Merkezi
09.09 Cuma – Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, SUDA – Festival Merkezi
14.09 Çarşamba – Kapanış konseri – Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası & Gümüşlük Festival Akademisi Genç Yetenekler & Gülsin Onay, Şef Işın Metin, TAŞTA – Antik Taş Ocağı
Yeşil Yaşam Gümüşlük Program: 1-10 Eylül 2022
Çocuk Oyunları Atölyesi – Caner ve Tamer Karataş, KUMDA – Festival Merkezi
Babun Play – KUMDA – Festival Merkezi
Bozcaada Ekolojik Belgesel Filmleri – KUMDA – Festival Merkezi
Devr-i ÂLEM – Doğa üzerine bir muhabbet çemberi – Güneşin Aydemir, KUMDA – Festival Merkezi
Antik Taş Ocağında gerçekleştirilen TAŞTA konserleri ve Zefirya Kültür Merkezi konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.
Yoruma kapalı.